НОВИНИ и СЪБИТИЯ

Престижна награда за наш учител

На 15 март 2018г. на посещение в гимназията по туризъм беше посланикът на Република Франция Н.Пр. Ерик Льобедел. По време на това посещение той връчи орден "Академични палми" на Виктория Кьосовска - дългогодишен учител по френски език в нашата гимназия. Орденът се дава на преподаватели, които имат заслуги към образователната система, както и за разпространение на френската култура и език.

За събитието учениците от класовете с разширено изучаване на френски език бяха подговили кратка артистична програма.

Кулинарно събитие

На 10.01.2018 в Актовата зала на гимназията шеф Иван Манчев представи пред училищната аудитория своята книга "Мечти и кошмари". Авторът използва събитието, за да даде ценни съвети на учениците относно тяхното професионално развитие.

Шоколадова работилница

На 21 септември 2017 в ПГ по туризъм се състоя демонстрация на шеф Ради Стамболов, един от майсторите на сладки изкушения от шоколад. Известният кулинар представи историята и тънкостите на шоколада, начините на обработка на продукта, неговото темпериране и изливане в различни форми.

Нашите ученици участваха безплатно в работилницата на професионалния майстор на шоколада и придобиха ценни знания.

Медийно участие

Ваня Емилова, специалист-технолог и преподавател в ПГ по туризъм Варна, взе участие в предаване на БНТ2 - студио Варна. Тя представи експертно мнение по темата "Приготвяне на хляб и хлебни изделия с квас".

Благотворителна вечеря

На 19 февруари 2015г. в кафе-сладкарницата на Гимназията по туризъм се състоя благотворителна вечеря. На нея бяха поканени родители и учители.

Целта на събитието беше родителите да се запознаят с професионалните знания и умения придобивани от учениците в гимназията. Вечерята включваше изискано меню приготвено от нашите ученици, а за доброто настроение на гостите се грижеха представители на класовете от специалност туристическа анимация. Всички събрани средства ще отидат за подпомагане на нуждаещи се ученици-абитуренти.

виж фотогалерия

Ателие "Карвинг"

Ученици от ателие "Карвинг" взеха участие в Празника на реколтата състоял се на 1.11.2014 година в с. Кривини, общ. Долен чифлик.

Наталия Петрова 10г клас, Георги Атанасов 10г клас, Десислава Стоянова 10е клас и Любомир Расанов 10ж клас приложиха своите умения и изработиха от плодове и зеленчуци карвинг изделия, които бяха представени на Празника на реколтата в селото. Консултант на учениците и ръководтел на ателието е Анелия Славейкова, преподавател в Гимназията по туризъм.

виж фотогалерия

Вестник на гимназията

По случай годишнината от рождението на патрона на училището проф. д-р Асен Златаров ученици и учители от Гимназията издадоха юбилеен брой на училищен вестник.

разгледай вестник